Projekter - Semester 2

Beskrivelse

Læring


Projekt 5:
Sturtup.dk
Gaming video portal “Playthru“


Det var en gruppe-eksamensprojekt for d. 2. semester. Opgaven var at oprette en kommerciel forretning baseret på multimedieprodukter, der består af visuel identitet: en hjemmeside og et par ad materialer, alle rettet mod et nichemarked. Alle analyser, udvikling, design og implementaiton skulle beskrives i en rapport. Min gruppe valgte engelsk som projektets sprog.

Som en tema for vores startup valgte min gruppe at lave en portal for game videos, eller "playthroughs". En fra vores gruppe laver sådan videos selv og hans forslag om portal for game videos lød som en rigtig god ide. Der findes masse gamers over helle verden som holder af at lave videos, som viser hvordan de spiller computer spil. Det gør de for at enten give vejledning omkring spil til begyndere (walkthroughs) eller bare for sjovt (Let's plays eller playthroughs). Normalt inkluderer de sine kommentarer omkring spilforløb eller/og sætter små videoer af sig selv i et hjørne, hvor seeren kan observere deres følelsesmæssige udtryk.

Vi har udført en undersøgelse blandt en lille målgruppe og indså at der er brug for sådan en portal kun tilegnet game videos. Der findes selvfølgelig YouTube og masse andre mindre portals for video posting. Men de er ikke præcis tilegnet kravene af "game video makers", som udgør et subkultur med unikke behov for at personliggøre deres profiler med game videos. Med vores portal vil vi opfylde "game video makers" behov.

I løbet af projektet har vi brugt meget tid på business analyse. Udover målgruppe analyse, hvor vi har taget højde til flere mullige segementer, har vi også lavet en detaljeret stakeholder analyse og SWOT. Vi anvendte flere models, såsom Stakeholder model, Maslows Behov Hierarki, Minerva model. Desuden har vi udarbejdet en sammenhængende koncept omkring brand identitet og tilsvarende Kommunikationsplan. Al analyse documentation kan ses i rapportet til højre.

En del af opgaven var at udarbejde en simpel database (non-relational) og anvende den på hjemmesiden. Vi har valgt at lave en database for videos oversigt. På hjemmesiden kan man observere videos sorteret efter flere kategorier, samt se de nyeste og mest populære videos. Denne funktion fungerer baseret på en database, som vi har oprettet mha. phpMyAdmin. PhpMy Admin er et program der hjælper med at oprette forbindelse mellem hjemmesiden og databasen og styre databsens ændringer. Vi har nemlig lavet en tabel med forskellige oplysninger omkring game videos. Bagefter trækkes database oplysninger til hjemmesiden ved hjælp af PHP-kode, som sættes ind i html sider. Siderne skal også laves om til en .php format for at gøre at php-koden virker. Eksempler på koden er vist i rapportet.

Udover database opbygning lærte jeg at skrive koden for side nummering, visning af begrænset antal videoer per side, video indlejring og meget mere. Hjemmesiden blev også søgemaskine optimeret. For at gør projektet færdig til tiden, har vi lavet først en version af hjemmesiden. Det var mening at den skal forbedres visuelt inden eksamenen ifølge en burgertest, som vi har udført undervejs. Derfor er der 2 versioner af hjemmesiden, der kan ses til højre.



Projekt 4:
Networking portal
“Leisure Lyngby“


The goal of the project is to design a website prototype, which provides informaiton about associations in Lyngby-Taarbæk to more than 4000 expats residing or working in the area. It is based on a real client order, client being Volunteer Center Lyngby-Taarbæk. We cooperated with 2 other groups of Multimedia Desig students and with 3 groups of Sports Management students. The language of the project is English.

In the beginning of this project I have learned to work with multiple groups: multimedia designers, client and a team of sports managers, who acted as mediators between us and the client. They provided us with the design brief, in which they have presented their website concept. This project included a lot of coordination between those groups and searching for information, for example from other multimediadesigner groups, doing the same task.

As the task requested, we used WordPress for making the website. First we have developed communication messages with the help of target group analysis and AIDA-model (Attention-Interest-Desire-Action), AIDA helps to identify message(s) for the target group(s), catchy elements, unique benefits for users and users' expected behaviour.

Then we have developed several visual elements for the website, inkluding logo and 2 big banners for the slider. The banners are designed corresponding to the design principles, such as the principle of uniformity (presence of orange color on the elements on the banner pictures, as well as on icons) and the principle of the golden Section in the way elements are balanced on the banners. After the website struture was developed we have inserted visual elements and textual content.

In order to implement all necessary functionalities, we have uploaded and adjusted several additional plugins, such as Body Press (BP) and Conditional Profile Fields for BP. These plugins helped us to create a registration and login system. We used Huge IT slider plugin in order to activate the slider. I have also learned to customize some of the features, using Custom CSS.

In the end we made a presentation and shared our solution and working process in the class. It was also interesting to see the results of other groups' work. Unfortunately the settings of the website have been modified by Wordpress and as the result lost. he mockups of the website pages can be seen in the presentation to the right.



Gul æble ikon 3

Projekt 3:
Service Design - National Museum


Projektet handlede om at lave service design løsninger til Nationalmuseet. Projektet skal laves i samarbejde med studerende fra andre Multimediedesigngrupper og Service Management-studerende. Kraven var at udarbejde 3 medieløsninger inden for et emne, som National Museet giver os. Resultaterne skulle præsenteres i klassen og til national Museets repræsententer.

I dette projekt samarbejdede jeg med to andre mediedesignere og to Service Management-studerende. Udfordringen var at arbejde på tværs af forskellige fag: Multimediedesign og Service Management omkring en eller flere løsninger til et problem: "Hvordan Nationalmuseet kan informere om dets andre museumsafdelinger?" (16). Jeg var glad for at lære om et nyt design område - Service design. Bl.a. lærte vi om hvordan man kan indsamle oplysninger om kunder (Customer Blueprint, Customer Journey) og bruge disse oplysninger for at opbygge en bruger-venlig designløsning. Det handler også om konceptudvikling.

I gruppen arbejdede vi meget omkring design af medieløsninger, samt design af modeller omkring kundeanalyser. For eksempel lavede vi en model for Customer Journey og Flow Chart, som kan ses i præsentationen til højre. De tre medieløsninger, som vi har udarbejdet, inkluderer forslag til brochurer omkring museets afdelinger, en interaktiv digtal stand og mockups af nye hjemmesider. Under forløbet lærte jeg flere tricks i Photoshop, såsom at lægge en gradueret skygge på brochuresider, for at gøre at de ser ud som på et fotografi. Vi lærte også mere om at optimere informationsstrukturen på en hjemmeside.

Projektet skulle præsenteres i et særlig format - som en Ignite præsentation. Meningen er at man kan bruge kun tyve slides og præcis fem minutter til det hele. Man skal bruge præcis femten sekunder på hvert slide. Det var derfor vigtigt at bruge minimum oplysninger med maksimum udbytte på hver slide for at nå tidsmålet. Man skal øve sig meget i at præsentere før fremlæggelsen. Det var en god mulighed for at forbedre vores præsentationsevner.

Der var også et krav om at vi skulle opbygge vores præsentationer på basis af NABC-modellen, der indebærer at præsentationen skal dække fire områder: Need, Approach, Benefits og Competing approach. Under Service design-kurset lærte vi at kundernes behov er altid i centrumm for enhver designløsning. Derfor er det vigtigt at beskrive de behov ordentligt i sektionen Need. Sektion Approach handler om hvordan man behandler problemmet omkring kundernes behov. Desuden er det vigtigt at tænke på virksomhedens fordele ved at imødekomme kundernes behov. Og selvfølgelig burde man ikke glemme om konkurrenterne (direkte og indirekte).



Gul æble ikon

Projekt 2:
E-zine


Projektet handlede om at designe en e-magazine om hvad som helst emne. Opgaven består af tre dele: landing page, Ios ikon og en e-zine selv som skal publiceres vha. EPub applikation. Gruppen skal lave målgruppe analyse der skal beskrives i en rapport.

Som et emne til vores e-zine valgte min gruppe madspild, baseret på hjemmesiden af organisationen "Tak for mad". Vi kunne se at deres hjemmeside http://stopspildafmad.dk/ har masse nyheder og oplysninger som mangler struktur og kunne eventuelt sendes til interresenter via nyhedsbrev. Så besluttede vi at designe en eksempel på 3-5 sider til sådan en e-magazine.

Før vi gik i gang med at designe, lavede vi stakeholder- og målgruppe-analyser, som hjalp os med at identificere folk, som vi mente kunne være interesserede i at læse vores e-zine. Så udviklede vi konceptet og designspecifikationerne: farver, skrifttyper, stilen. Baseret på dette designede jeg et logo, et IOS-ikon til iPhone og en landingside ved hjælp af Illustrator og Dreamweaver. I Dreamweaver lærte jeg at skrive kode omkring "cross-fading" hover image funktion.

Bagefter lavede vi et template layout baseret på et grid med seksten kolonner, som skulle bruges til at lave alle sider. Både layoutet og siderne lavede vi i InDesign. Jeg nåede jeg at lære flere nye funktioneri i InDesign denne gang, fx at arbejde med et grid og at tilpasse tekst og billeder til e-publicering format. Vi lærte også at publicere InDesign filer vha. ePub. Det var hjælpsomt at se en tutorial video, som læreren gav os link til.

Vi beskrev konceptet og arbejdsprocessen i en rapport. Landingsiden og rapporten kan ses i Links til højre.



Gul æble ikon

Projekt 1:
CSR Kampagne


Projektet handlede om at lave design til en eksisterende eller nye CSR kampagne for en virksomhed, som gruppen selv skulle finde på. Vi skulle designe en hjemmeside omkring kampagnen, samt mindst to design medier, såsom plakater, banners, el. lign. En del af opgaven var også at beskrive designprocessen i en grundig rapport.

Projektet begyndte med valget af en virksomhed, som vi gerne ville lave en CSR kampagne for. Min gruppe på fire valgte Irma. Vi mente de kunne bruge en CSR kampagne for at forbedre deres ry, da de har haft flere skandaler omkring deres varers kvalitet og madspild i de seneste år. Vi udviklede en ide om hvordan Irma kunne mindske madspild og samtidig hjælpe de hjemløse. Vores forslag er at Irma åbner en velgørenhedscafe, hvor de kan bruge varer som er tæt på udløbsdato (fx. den samme dag) til at lave mad til hjemløse og andre kriseramte folk. Irma kunne også involvere deres kunder med en samtidig kampagne: Køb 2 snart udløbende varer til halv pris og giv den ene af varerne til de hjemløse.

Før vi kunne finalisere ideen, udførte vi grundige stakeholder og målgruppe analyser. Vi anvendte mange modeller, fx Gallups Kompas og Minerva modeller, som kan ses i Rapportet link til højre. Under konceptudviklingen brugte vi også meget tid på historien, som beskriver en evolution af Irmas eksisterende logo Irma-pigen. Vi udviklede hendes persona videre til en pige som vokser op og "skal yde til samfundet". Derfor har hun en bakke med mad på på det nye logo og serverer den til de fattige.

Vi har udviklet flere visuelle elementer til hjemmesiden, samt flere reklamme banners, som kan ses på websitet i Links til højre. Bl.a. er der en kampagne banner til Irmas kunder på forsiden, som tilkalder kunderne at købe ekstra varer og donere dem til Irmas velgørenheds cafe. Vi brugte Irmas identitets aspekter, som farver, hjemmesiden layout og skrifttyper som retningslinjer til vores design. For eksempel anvednte vi den samme grid til vores hjemmeside som på Irmas (20 kollumner). Udover hjemmesiden, har vi designet en plakat, der invitere de hjemløse til cafe åbnings event. Der er også et forslag om en plakat til Irmas kunder, som også inviterer dem til åbningen. Men de er ikke den primære målgruppe.

Under projektets forløb lærte jeg flere funktioner i Illustrator og Photoshop for at lave visuelle elementer. Det var også en god øvelse i projekt ledelse, da jeg styrede prokjektets planlægning og koordinerede gruppens aktiviteter. Men den største del af min opgave var kodning af hjemmesiden fra bunden. Og jeg brugte også en del tid for at skrive konceptuelle tekster til kampagnen og hjemmesiden. Projekt dokumentation kan ses i Rapportet til højre.