Projekt 3:
Crowdfunding - web/database
Projektets opgave er at designe en fuldt fungerende prototype af en "crowd-funding" hjemmeside på basis af en database, hvor man kan se, støtte og oprette projekter. Projektet udføres i grupper af 3-5 mennesker. Grupper skal også finde på en crowdfunding projekt, som skal vises på hjemmesiden.
Under projektets forløb lærte vi bl.a. at udvikle et crowdfunding projekt. Crowdfunding er en nye form for virksomhederne at hverve donationer fra offentligheden, som er et godt alternativ til traditionelle finansieringsmuligheder. En fra gruppen fandt på en god tema omkring rollespil "Elfquest", hvor hun også deltog selv. Vi besluttede at bruge projektets oplysninger på forsiden som et eksempel.
Bagefter udarbejdede vi masse database dokumentation. Først definerede vi funktionelle (FURPS) og non-funktionelle (FURPS+) krav, som giver godt oversigt over alle hjemmesidens funktioner og egenskaber. Så udarbejded vi ER-diagrammer, samt en Atribut-tabel og User stories, som hjælper med at planlægge hjemmesidens struktur ifølge brugernes krav. Hjemmesidens struktur demmonstreres godt i Website navigation diagram, som kan ses i rapporten. Det var min opgave at lave den og jeg lærte bedre at vise relationerne mellem forskellige del af hjemmesiden.
Den største del af projektet var kodning af hjemmesiden. Selv var der ikke stor krav til hjemmesidens design, tog det meget tid at sætte php- og sql- koden ind. Under processen lærte jeg at skrive og anvende kode, som bl.a. kan hente og vise billeder, video og statistiske data på hjemmesiden. Som resultat er der næsten ikke noget oplysninger på vores hjemmeside som ikke kommer fra databasen.
Desuden har vi lavet et fuldt fungerende login system, som også bruger data fra databasen, samt gør det muligt for brugere at publicere deres data i databasen. Hjemmesiden og databasens dokumentation kan ses i Links til højre.
Vi brugte en SCRUM-metode for at planlægge vores projekt, samt tjekke dets forløb. Både SCRUM og Burndown-chart kan ses i rapporten.
Projekt 2:
Database design
Projektet handler om at udvikle en velfungerende database til en hjemmeside for en e-shop af vores egen valg. Projektet laves i gruppe af 3-5 mennesker. Databasen skal være fuldt dokumenteret ved hjælp af UML-notation/ User Stories/ ER-model. Design aspekter fremhæves ikke.
I dette projekt lærte vi at udvikle en database fra bunden til en online butik af vores egen valg. Min gruppe valgte Apple. Vi besluttede at lave en database til deres "Skole start" kampagne, som promoverede kun studie-relevante produkter: bærbarer, store-skærm computers og ipads. Mængden af produkter var ikke så store, så det var rimmeligt let at opbygge databasen.
Under projektets forløb lærte vi at bruge MySQL Workbench program, som er et rigtig godt redskab til at sætte en database struktur på plads mha. ER-diagrams. ER-diagram står for Entety-Relationship-diagram, hvor man inkluderer alle datatyper, som man vil have i sin database. Ved første øjekast ser ER-diagrammet ikke for kompliceret. Men det er faktisk svært at lave, fordi man skal være meget præcis i at vise de rigtig relationer gennem forskellige datasæt, samt at definere dem korrekt mha. data atributter. Der kan ses både ER-diagrammer og Atribut-tabel i rapporten til højre.
Vi har også lært at bruge SQL-koden for at opbygge databasen og teste den. Enten kan man skrive SQL-koden manuelt, eller bruge Forward Engineering funktion i MySQL Workbench, som genererer koden selv. Det er selvfølgelig meget hjælpsom, men man skal også have forstand på koden for at være i stand til at tjekke og anvende den. Så fik vi også at øve os i sql-koden. Bl.a. brugte jeg en bog "SQL in 10 minutes" af Ben Forta.
Vi testede vores database mha. Views, som er særlige stykker sql-kode, skrevet i MySQL Workbench for at vise resultater af forspørgsler til databasen. For eksempel kan man se et oversigt af alle produkter som koster mere end 5,000 kr per stykke. Views hjælper med at sikre at alle del af databasen fungerer som de skal. De hjælper også at finde eventuelle fejl og rette dem.
Det var ikke en del af opgaven at lave en hjemmeside som bruger vores database. Beskrivelsen af databasens opbygning og indhold kan ses i rapporten til højre.
Projekt 1:
Video days
Det var en gruppe-projekt, hvor vi skulle lave en video eller animationsfilm, som beskriver hvad der sker på serveren når man udfylder en "signup" formular i browseren. Der var krav om at bruge en af film modeller: Hollywood model eller Hero's journey. Målgruppen var andre multimediedesign studerende. Videoen skulle være ikke længere end 10 min og oploades til cphbusiness group on Vimeo.
I dette projekt lærte vi video produktions proces fra planlægning og historieopbygning til udførelse, redigering og testning.
Først skrev vi præcis forklaring om processen som skulle demonstreres i filmen. Så fandt vi på ideen til filmen: vi valgte at lave en stop motion film med simpel sort og hvid grafik, som skulle tegnes på tavlen og fotograferes med det samme. På den måde kunne hele gruppen deltage i udarbejdelse af historien. Men først lavede vi en storyboard, som kan ses i Eksempler til venstre.
Da vi har udviklet historien, fandt vi på en titel til filmen "Brave's Quest", hvor Brave er hovedkarakter. Bagefter tegnede vi hele historien på tavlen og fotograferede den. Vi brugte Hollywood modellen, som antager at der er flere kriser i historien hvilket opbygger spændingen undervejs og gør filmen involverende. I min gruppe fordelte vi opgaverne jævnt. Min del var at redigere billederne efter de var fotograferet på tavlen. Jeg brugte Illustrator til dette formål, hvor jeg anvendte image tracing for at opnå sort og hvid kontrast. Det tog mere tid, end jeg troede, men jeg fandt på en måde at gøre det hurtigere ved at genbruge karakterenes billeder til forskellige scener. Til dette formål fordelte jeg hele historien i flere scener, så kunne den genruges til andre episoder med den samme baggrund. I alt blev der 8 scener.
Vi brugte Premiere Pro for at sammensætte billederne til en video. Vi har også tilføjet en musik sound track, som vi har fundet på nettet og forskellige lyd effekter til videoen, såsom en lyd af bil kørsel, printer udskrivning, osv. Det var andres opgave, men jeg fulgte med undervejs og fik at lære hvordan det virker.
Efter videoen var klar, testede vi den med én fra målgruppen og resultaterne var positive. Videoen var forståelig og engagerende nok. Gruppen præsenterede sin video og arbejdsprocessen i klassen. Præsentationen og videoen kan ses i Eksempler til venstre.