Projekt 5:
Portfolio redesign
Projektet handlede om at redesigne mit Portfolio website, som var vores første projekt. En del af opgaven var også at opdatere websitets indhold for at afspejle læringsudvikling under 1. semester.
I dette projekt fik jeg en mulighed for at anvende alle de kundskaber og den viden jeg har lært under det 1. semester. Da vi allerede havde prøvet at lave et website selv i det forrige projekt, var det ikke svært at forstå hvad der skulle laves. Men denne gang skulle jeg lave det hele selv, og kravene til indholdet var meget større.
Jeg opdelte arbejdet i syv hovedtrin: forberedelse, planlægning, informationsarkitektur, visuelt design, kodning, test og rapportskrivning. Det tog mig lang tid at lave en projektplan og alle modeller af websitets struktur, og så var der ikke så meget tid tilbage til design og kodning. Men jeg forudså at dette kunne ske, og havde en plan B, hvilket var bare at droppe nogle af de mindre vigtige projekttrin, som fx det at lave et animationsbanner.
Jeg havde også et personligt mål om at øve mig så meget som muligt i de programmer jeg havde lært under det 1. semester. Det nåede jeg at gøre meget med Illustrator, Photoshop og DreamWeaver. I Illustrator lærte jeg at arbejde med håndtegnede objekter, desuden med dem, som jeg har tegnet med en Wacom tegnetablet (3-identitets træ og logo). Det tog mig meget tid at redigere de rå billeder og at opbygge mere komplicerede kompositioner ved hjælp af flere lag. men jeg har også lærte meget under processen.
Al kodning har jeg lavet i Dreamweaver, som jeg synes er et rigtig spændende og hjælpsomt program. Først kodede jeg en template med header- og footer-elementer, som kunne anvendes til alle andre sider. Så sat jeg alle visuelle elementer og tekstbeskrivelser af projekter og kompetencer vi har øvet os i løbet af det 1. semester ind. Der forventes at jeg løbende opdaterer min profil under de næste semestre. Hjemmesiden og rapporten om arbejdsprocessen og designdokumentationen kan ses i Links til højre.
Projekt 4:
Website design
“Samværsfestival for ældre”
Projektet handlede om at lave et website om en festival for ældre arrangeret af en social organisation.
Det var det tredje tværfaglige projekt i 1. semester. Vi var fem i gruppen og samarbejdede med markedsføringsstuderende. Først skulle vi udarbejde en identitet til vores gruppe som et web-agency. Vi fandt på et navn - WebIt, lavede et logo og et website for at præsentere vores kompetencer til de markedsførings-studerende. Vi fik designbreifet fra dem og udarbejdede to logoer og forskellige visuelle elementer. Så lavede vi et website. De markedsføringsstuderende var glade for resultatet og krævede ikke nogen ændringer af det.
I løbet af projektet lærte jeg at samarbejde bedre i gruppen. Jeg tror fire-fem mennesker er en optimal størrelse på gruppen til den slags projekter. Det var lettere at kommunikere vores ideer med hinanden. Vi skabte en gruppe i Facebook og chattede dagligt om projektets forløb. Der var også en noget bedre fordeling af opgaver blandt gruppemedlemmerne denne gang og jeg synes alle bidrog så meget som de kunne.
I dette projekt arbejdede jeg meget på de visuelle elementer, hvortil jeg brugte Illustrator og Photoshop. Jeg lærte nogle nye features i disse programmer, fx at skrive langs forskellige former og at tegne ikoner ud fra eksisterende skabeloner. Jeg lagde også mange kræfter i konceptudviklingen, fx ved at undersøge målgruppens livsstil.
Da der var ikke nogle særlige krav til ændringer i designet af websitet, skrev jeg bare en rapport til projektet, selv om det ikke var et krav i opgavebeskrivelsen. Den ligger som et link til højre.
Projekt 3:
Infografik
“JB Plastiks”
Projektet handlede om at udarbejde en visuel identitet til et firma, JB Plastics, som producerer opbevaringsbøtter. Anden del af opgaven var at visualisere nogle økonomiske data og sætte dem sammen i en rapport.
Det var det andet tværfaglige projekt i det 1. semester i samarbejde med Controllerne. Først designede vi et logo og andre visuelle layoutelementer til dem - Powerpoint template, brevhoved og visitkort. Så skulle vi visualisere nogle økonomiske data vha. grafer, diagrammer og tabeller. Resultat er præsenteret på et website, som Controllerne også brugte til at præsentere deres data i en årsrapport.
Der var otte mennesker i multimediedesignergruppen, og jeg synes det er for mange til et designprojekt. Vi havde nogle kommunikationsproblemer undervejs. Det var svært at finde mødetider som passede alle, og resultaterne fra møderne blev ikke kommunikeret ordentligt til alle i begyndelsen. Så der opstod en masse misforståelser omkring hvad hvert medlem skulle lave og hvornår. Jeg var meget skuffet, da gruppen ikke ville kigge på mit forslag til logodesign, fordi den designfase var færdig, hvilket jeg ikke var klar over. I den anden del af projektet blev det lidt bedre og vi arbejdede tæt sammen for at lave alle nødvendige grafer og årsrapporten til tiden.
Her i min portfolio lægger jeg mit egen design af logoet som remake-forsøg. Der kan også ses dokumentation omkring vores arbejdsproces i rapporten til højre.
Projekt 2:
Game design
“Pizza‑Mamoria”
Projektet handlede om at udarbejde et spil-koncept, designe det og få det kodet af studerende fra Computer Science. Det skulle præsenteres vha. et website.
Det var det første tværfaglige projekt i semestret, hvor vi samarbejdede med studerende fra et andet fag - med datamatikere i denne omgang. Selvfølgelig var samarbejdet meget vigtigt. Vi havde kun en uge til at lave det hele, så vi skulle lave en hurtig plan for hvordan vi gjorde det og hvem som gjorde hvad. Jeg stod for projektdokumentationen og designarbejdet. Jeg var også med i konceptudarbejdelsen.
Ideen var at lave et puslespil, hvor man skal samle en pizza af fire og seks stykker. Målgruppen ville være børn fra tre til syv år. Jeg tegnede to storyboards og gruppen valgte den første variant, som var mindre kompliceret i forhold til det visuelle udtryk. Og så tegnede jeg en model af en pizza i Photoshop. Datamatikerne lavede koden til at få spillet til at fungere. En anden multimediedesigner fra gruppen lavede et website for at præsentere spillet og konceptudvikling bag det.
I løbet af projektet lærte jeg at bedre tegne i Photoshop og at samarbejde med folk, der implementerer min design vha. programmering. Det var en helt ny samarbejdserfaring, da vi designere skulle kommunikere rigtigt hvordan vi ville have vores design til datamatikerne. Ellers ville de havde lavet noget helt andet end det planlagte. Jeg synes godt om resultatet af projektet. Det lykkedes at forstå hindanden og rette alle opståede fejl til tiden.
Spillet fik god vurdering fra lærerne og der var ikke noget at ændre med designet. Der er links til opgavebeskrivelsen og websitet med spillet på til højre.
Projekt 1:
Wordpress
“Portfolio”
Projektet handlede om at udarbejde et website baseret på Wordpress, som skulle fungere som min personlige portfolio samt inkludere oplysninger om min læringsudvikling.
Det var første gang jeg prøvede at lave et website. Det var selvfølgelig meget spændende, men jeg var også meget usikker på hvad der var muligt at lave i Wordpress. Jeg havde forestillet mig et særligt udseende for websitet og så kunne jeg ikke nå det i virkeligheden, fordi jeg ikke kunne finde et passende tema i Wordpress. Men det var alligevel sjovt at afprøve forskellige emner og layouts i Wordpress. Jeg fik bedre forstand på generel websitestruktur på den måde.
Endeligt besluttede jeg at bruge en Skelet tema, hvor der var muligt at re-style mange elementer, bl.a. har jeg skrevet om på noget CSS-koden for at nå det resultat som jeg ville have. Jeg bedte om hjælp med det fra én i klassen som var god til kodning.
I processen med at udarbejde websitet fokuserede jeg på konceptudviking og det visuelle udtryk. Vha. mindmapping udarbejdede jeg en model af et 3-identitets træ, som viser 3 retninger i min personlige udvikling: som kunstner, som projektleder og som designer. Dette koncept beholdte jeg og udarbejdede videre på denne hjemmeside. 3-identits træet kan ses på forsiden.